Hayatın içinde hayatla varolabilmenin dayanılmaz hafifliği

Herşeye yeniden başlıyorum sanırım...........

12 Ekim 2011

Ne oluyor lan ortalıkta

Selam dostlar;

Az önce boş vakittir internet üzerinden haberleri okuyayım dedim ..hay bin kunduz lan bune böyle Afganistanda adamın tekini kurşuna diziyorlar seyirci tribünü daha çok sık diye cellad abiyi alkışlarla gaza getiriyor cellad abide şarjörde kalanlarıda adamın üstüne boşaltıyor...

Entellektüelizmde meşhur söylem vardır ya ...başlatacağın tartışmanın önsözü NEREYE GİDİYOR BU dersin sonra devamını koyarsın....

seyrettiğim videoda öldürülecek adam müslüman öldürecek olanda müslüman ulan tribünlerdekide müslüman....nasıl lan ...Allahın verdiği canı almaya kul nasıl cesaret eder?karşısındaki adam ne suç işlerse işlesin,kimin haddine düşmüştür bir canlıyı öldürmek ???Aklım almıyor.Bu nasıl müslümanlık ?? vazgeçtim bu nasıl insanlık?sayki adam senin yakınını öldürdü sende onun canını aldığında senin giden canın gelecekmi ? Bu kime öfkedir.

Hep büyürken bizlere öğretilen ''müslüman kötü işler yapmaz dininin yasakladığını yapmaz.Peki dinimizin neresinde yazıyor insan öldürmek ?bir cana kıymak....Bizler yüce Allahın kendi nefesinden üfleyerek can verdiği yaratılanlan varlıkların en üstünü düşünmek gibi bir özelliğin bahşedildiği insan ırkı kendi ırkımızdan birini öldürmek için nasıl bir düşünce içine giriyoruz.????

Bunu zaten hepimiz biliyoruz lan ....bize bunları neden anlatıyorsun sanki bilmediğimiz birşeymi???veya babacan biz bunları okuyoruz görüyoruz diyen entellektüel camia veya veya insan hakları evrensel beyannamesi gibi bir beyannameyi yüzyıl önce düzenleyen bizimde uyduğumuzu onayladığımız hukuk kanunlarımız veya veya islam hukukuna bağlıyız düzeni korumak için bunları yapmalıyız diyenlere söylenecek bence teksöz var..HASS.....TİRİN lan bumudur????


sevgi ve saygıyla

Hiç yorum yok: